Վրացական գինի Մուկուզանի

Վրաստանը համարվում է այն հնագույն երկրներից մեկը,որը խաղողի որթի հայրենիքն է։Բրոնզե դարի դամբարանների հնագիտական պեղումների ժամանակ հայտնաբերվել են սափորներ` խաղողի կորիզների,գինու հետքերով,որոնք վերաբերվում են մ.թ.ա IX-X դարերին։
Ըստ 2011 թվականի տվյալների Վրաստանից գինի է արտահանվում աշխարհի 40 երկիր։
Վրացական հայտնի,համեղ,ամենահին գինիներից մեկը Մուկուզանի վրացական կարմիր անապակ գինին է,որն արտադրվում է 1888 թվականից,և այդ ժամանակվանից հասցրել է դառնալ տեղական գինեգործության այցեքարտը։Պատրաստվում է Մուկուզանի գյուղի շրջանի սափերավի խաղողի տեսակից։ Տարբերությունը մյուս գինիներից այն է, որ պատրաստվող տեսակը, մուկուզանին երկար մնում է կաղնետակառի մեջ, ամենաքիչը 3 տարի («Կինձմարաուլի» մնում է 2 տարի, իսկ «Սափերավին» միայն մեկ տարի):Մուկուզանի գինուն բնորոշ է թանձր կարմիր գույնը և մեղմ կաղնու համը, կաղնու և հատապտղի համը միանգամից չի զգացվում։ Շատ ընդհատելուց մուկուզանիի համը ավելի է բարդ է, քան մյուս գինիները, որոնք պատրաստվել են սափերավիից: Այն լավ է համակցվում մսի հետ։ Միջազգային մրցույթներում ստացել է 9 ոսկե, 2 արծաթե և 3 բրոնզե մեդալներ:

Добавить комментарий

Заполните поля или щелкните по значку, чтобы оставить свой комментарий:

Логотип WordPress.com

Для комментария используется ваша учётная запись WordPress.com. Выход /  Изменить )

Google photo

Для комментария используется ваша учётная запись Google. Выход /  Изменить )

Фотография Twitter

Для комментария используется ваша учётная запись Twitter. Выход /  Изменить )

Фотография Facebook

Для комментария используется ваша учётная запись Facebook. Выход /  Изменить )

Connecting to %s